Orban și Cîțu posibili implicați în afacerea de la UNIFARM

0

Zile grele pentru directorul UNIFARM, Adrian Ionel Eugen, după ce procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită. Direcția Națională Anticorupție susține că acesta a cerut suma de 760.000 de euro pentru un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu coronavirus. Totul s-a petrecut în luna martie a acestui an.

Ba mai mult, potrivit plusinfo.org, premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor Florin Câțu ar apărea în dosarul de la DNA, fiind probe că au făcut intervenții la UNIFARM pentru a cumpăra măști din Turcia prin anumite societăți comerciale.

  • BSG Business Select, firma inactivă a unui iranian pe nume Alireza Yousefi Jouybari, prinde brusc viață la începutul lunii martie și e gata să aducă măști din Turcia pentru Unifarm. Contractul este parafat pe 5 martie.
  • Pe 11 martie 2020 firma BSG este preluată în mod bizar de Simona Ciulavu, de care se spune că a fost amanta lui Orban. Simona Ciulavu a făcut pușcărie pentru aderare la grup infracțional (Clanul Sportivilor), iar după închisoare a lucrat, întâmplător, la Primăria Capitalei când Ludovic Orban era viceprimar, iar apoi a lucrat la Ministerul Transporturilor când Ludovic Orban era ministru. Coincidență…
  • Pe 16 martie 2020 Adrian Ionel transmite firmei BSG că îi va rezilia contractul fiindcă nu aduce la timp măștile. Sursele noastre spun că imediat Simona Ciulavu a început un asalt de mesaje și apeluri pe telefonul lui Adrian Ionel.
  • Ca să-l convingă pe directorul Unifarm să renunțe la rezilierea contractului cu BSG, Simona Ciulavu îi transmite lui Adrian Ionel că va fi sunat imediat de premierul Orban și de ministrul Câțu.
  • La vreo trei minute distanță de la convorbirea cu Simona Ciulavu Adrian Ionel este sunat de premier, apoi de ministru, ATENȚIE, pe whatsapp (!!!), și ambii îi cer să rezolve cu livrările din Turcia. Coincidență din nou, desigur…
  • Apoi Simona Ciulavu mai are niște premoniții. Îi spune lui Adrian Ionel că va fi sunat de ambasadorul României în Turcia și se întâmplă imediat și acest lucru. Coincidență și asta…
  • Pe 19 martie BSG livrează doar 1.000.000 de măști, nu 3.000.000, câte se angajase prin contract. Contractul este reziliat.
  • Peste o săptămână Adrian Ionel este anunțat din vamă că un TIR cu măști din Turcia vine către el, din partea BSG. Revoltat, știind că a reziliat contractul cu firma BSG, Adrian Ionel anunță Direcția de Investigare a Criminalității Economice (DICE). Respectivei structuri i-a pus la dispoziție mesajele din partea Simonei Ciulavu și dovezile că a fost sunat pe whatsapp de Orban și Câțu. Aceasta se întâmpla în urmă cu vreo două luni.
  • Fiind vorba de înalți demnitari, Direcția de Investigare a Criminalității Economice a înaintat (sau ar fi trebuit să înainteze la DNA) probele.
  • Cert este că peste două luni distanță DNA se decide să facă o anchetă, dar nu despre Ciulavu-Orban-Câțu, ci despre Adrian Ionel, despre care Ciulavu zice că ar fi pretins un comision de 18% unui intermediar pentru aceste măști, scrie sursa citată mai sus.

În zilele următoare, cel mai probabil, vom vedea dacă informația este adevărată.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!