Iohannis despre vaccinul de la ruși: Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă în care a anunțat țara noastră nu va cumpăra vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Rusia. Autorităţile române recomandă oamenilor să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască de protecţie. 

România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat.

Este important pentru români să știe că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19. România este parte din acest efort și s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccine aprobat în UE, a declarat Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte eventuala moțiune de cenzură anunțată de PSD, șeful statului a mărturisit că nu va mai fi un Guvern condus de social-democraţi.

Cât privește moțiunea, haideți să vedem, dar cu certitudine nu vom avea Guvern PSD. PSD a făcut pasiuni din moțiuni de cenzură. Din punctul meu de vedere e o măsură populistă. Pentru ce să depui moțiune? Doar așa că te opui bunului mers lucrurilor publice? Probabil că vrea să demonstreze că vrea să se opună unui Guvern care organizează alegerile. Eu nu-mi doresc să treacă moțiunea, a adăugat Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a avut o întrevedere cu mai mulți miniștrii din Cabinetul Ludovic Orban pentru a vedea cum decurg lucrurile și a stabili noile obiective în perioada următoare.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!