Orban a dat explicații în Parlament despre cum a gestionat pandemia de coronavirus

0

Premierul României, Ludovic Orban, a fost prezent în plenul Parlamentului unde a dat explicații despre modul cum a gestionat pandemia de coronavirus.

Șeful Guvernului a mărturisit că este o perioadă grea și din cauza faptului că CCR a lăsat autorităţile fără instrumentele necesare de a lupta împotriva răspândirii virusului.

Ne-am confruntat cu o situație extrem de dificilă pe care o știe toată lumea și care s-a datorat faptului că pentru o peroadă de trei săptămâni autoritățile medicale și Guvernul au fost lipsite de instrumentele legale de luptă împoriva virusului.

În legea 55 s-au introdus două articole care au afectat capacitatea Guvernului de luptă împotriva coronavirusului. Au fost blocate detașările și au fost blocate angajările astfel că personalul s-a diminuat. În perioada de după decizia CCR, nu am putut împiedica transmiterea virusului pentru că s-au blocat internările, iar pentru contacte nu s-au putut lua măsuri de izolare. Această suprapunere peste măsurile de relaxare a dus la cea mai mare creștere a numărului de cazuri. Imediat ce Parlamentul a adoptat legea 136 care ne-a pus la dispoziție instrumentele necesare, care nu reprezintă încălcări ale drepturilor omului am dispus toate măsurile de care aveam nevoie. De la adoptarea legii am ajuns la situația de a avea peste 10.000 de persoane internate și s-a dispus carantinarea pentru aproape 40.000 de români care au fost în contact cu persoanele infectate, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a îndemnat populația să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte. Acesta a adăugat faptul că numai împreună putem depăși această criză.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!