Florin Cîțu a anunțat că vor crește pensiile și alocațiile copiilor

0

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că pensiile românilor vor crește cu cea mai mare sumă văzută vreodată de aceștia. Decizia vine în plină criză economică provocată de pandemia de coronavirus.

Din primul moment am spus că vom crește pensile în 2020. Da, le vom crește. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creștere pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, vreodată. PSD niciodată nu a mărit pensiile cu această sumă. În acest context economic global dificil, am reușit să facem acest efort și să creștem pensiile cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii, care se pune în plus la punctul de pensie. Știm cât de importante sunt aceste sume pentru români. Îl provoc pe domnul Marcel Ciolacu să mai găsească o țară care să facă astfel de eforturi în plină criză economică. (…) Ar trebui să veniți să vă cereți scuze pentru că i-ați mințit pe români, a declarat Florin Cîțu.

Demnitarul a susținut în cadrul conferinței de presă că PIB-ul României a scăzut drastic după declanșarea pandemiei de coronavirus.

Pentru PNL rămân prioritatre sănătate. Ne asigurăm că anul școlar va începe și se va desfășura în bune condiții.

PIB-ul inițial a fost redus. De aici pornim cu rectificarea bugetară. Este o înrăutățire. Deficitul bugetar este estimat să crească de la 6,7 la 8,6 din PIB.

Avem o scădere a veniturilor la buget de aproape 31 de miliarde de lei. Cheltuielile suplimentare sunt în jur de două puncte procentuale din buget. Fără această criză am fi rămas la 3,7 la sută din PIB, a adăugat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a anunțat că, de asemenea, și alocațiile copiilor vor fi mărite. Acesta a mărturisit că au fost analizate mai multe variante care să susțină aceste majorări și în final a fost luată decizia corectă.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!