10 animale care se împerechează pe viață

0

Animalele pot da lecții oamenilor când vine vorba de menținerea unei relații. Monogamia este un lucru rar la animale, însă există o serie de specii care se împerechează pe viață.

Fidelitatea, încrederea și respectul sunt cerințele unei relații solide. Publicația Mother Nature Network ne prezintă 10 animale care se împerechează pe viață.

1. Gibonii – sunt din punct de vedere genetic cele mai apropiate rude ale omului. Relația dintre gibonii este pe viață, ambii parteneri având un rol important.

2. Lebedele – preferă monogamia și de multe ori sunt văzute cum acestea sunt tandre între ele, dev un simbol al dragostei.

3. Vulturii negrii – preferă relația cu un singur partener tot restul vieții. Dacă cineva înșală, victima nu se sfiește să devină violenta.

4. Peștii îngeri francezi – mănâncă împreună, înoată împreună până când unul dintre parteneri moare.

5. Lupii – au o viață de familie mai puternică ca a omului. O familie de lupi este formată dintr-un mascul, o femelă și rudele acestora.

6. Albatroșii – zboară distanțe imense, dar se imp cu aceeași femelă pe viață.

7. Insecte – există monogamie și la aceste specii când regina depune ouăle și își alege un mascul cu care va da viață la întregi colonii.

8. Șoarecii de preerie – formează legături pe viață. Cuplul își împarte activitățile familiare având grijă de puii lor.

9. Turturelele – sunt un simbol al dragostei și fidelității. Inclusiv William Shakespeare a scris un poem numit „Phoenix și Turtureaua”.

10. Vulturii americani sunt simbolul SUA și formează perechi pe viață, cu excepția cazurilor în care masculul moare s-au devine impotent.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!