Vești bune pentru români. Scad facturile

0

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că s-a decis în coaliție scăderea plafonului la energie electrică şi gaz şi creşterea limitei de consum. Măsurile vor fi aplicate de la 1 februarie.

Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per kWh.

De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de kWh la 500 de kWh pentru care se calculează acest preţ, practic, reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe kWh.

Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat preţul la un leu pe kWh.

La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe kWh, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de kWh (n.red. este vorba de 1.500 de metri cubi. Asta înseamnă aproximativ 300 de metri cubi lunar, adică 3.165 kWh).

De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per kWh. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per kWh, a declarat Nicolae Ciucă.

Furnizorii au luat act de noile decizii guvernamentale și au anunțat că vor face „eforturi susținute pentru a evita, pe viitor, repetarea problemelor legate de emiterea de facturi eronate” și că vor recalcula facturile emise greșit.

2001 – Președintele Bill Clinton, a oferit o declarație de adio de la Biroul Oval și a spus națiunii că America „

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!