Alexandru Rafila vine cu vești proaste pentru români

0

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că în perioada următoare tulpina Omicron a coronavirusului va face ravagii și în România, iar numărul persoanelor infectate va fi din ce în ce mai mare asta și din cauza faptului că se vor face mai multe teste.

Nu așteptăm pasivi că oamenii să se imbolnăvească și să se interneze, ci am adoptat această strategie de facilitare a testării aproape de domiciliul populației, organizarea centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților și trimiterea pentru asistență medicală spitalicească doar a celor care au nevoie. Peste 3.200 de cabinete de medicină de familie au semnat contracte cu casele județene și au început să testeze.

Creștrea testării va continua, vom ajunge săptămâna viitoare la peste 100.000 de teste și implicit va crește și numărul de persoane detectate. Numărul de persoane infectate va crește pentru că discutăm de o tulpină mult mai transmibilă, cifrele din această perioada sunt incomparabil mai mari decât cele din perioadele anterioare.

Autoritățile sanitare recomandă respectarea măsurilor de protecție și vaccinarea, care este singura metodă de a face o variantă ușoară în caz că te-ai îmbolnăvit cu Covid-19.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!