Un robot, pe nume Sophia, a vândut un tablou propriu

0

Lumea se schimbă, iar realitatea începe să devină tot mai mult cu ceea ce vedem prin filmele science-fiction. Un robot, pe nume Sophia, a creat o operă digitală, pe care a vândut-o la licitaţie pentru 688,888 de dolari, sub forma unui NFT.

NFT-urile au fiecare un cod digital unic salvat pe registrele blockchain care permit oricui să verifice autenticitatea şi proprietatea asupra articolelor scriu cei de la Adevărul.
Sophia a fost creată de David Hanson, CEO Hanson Robotics din Hong Kong, care dezvoltă roboţi de două decenii şi jumătate. Acesta este de părere că roboţii se pot conecta cu oamenii şi pot ajuta în industrii precum asistenţa medicală şi educaţia.
Sophia are capacitatea de a imita expresiile faciale, de a purta conversaţii şi de a recunoaşte oamenii, iar în anul 2017 i s-a acordat cetăţenia saudită, devenind primul cetăţean robot din lume.
Am imaginat-o pe Sophia ca pe o lucrare de artă, care ar putea genera artă. Sophia este punctul culminant a mai multor arte şi a ingineriei, iar ideea că ar putea genera arta a fost o modalitate pentru ea de a se conecta emoţional şi vizual cu oamenii, a spus David Hanson, creatorul robotului potrivit sursei citate mai sus.
La realizarea tabloului, Sophia a colaborat cu artistul italian Andrea Bonaceto, care a desenat portrete ale robotului. Sophia a procesat apoi lucrările prin intermediul reţelelor neuronale şi a început să genereze propriile creaţii de artă digitală.
Opera digitală, în valoare 688,888 de dolari se numeşte „Sophia Instantiation” şi achiziționată de un cumpărător cunoscut sub numele de 888.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!