Raed Arafat a anunțat câte paturi are România la ATI

0

Pandemia de coronavirus este tot mai critică în România. Țara noastră înregistrează recorduri negative în fiecare zi, iar situația de la ATI devine tot mai complicată. Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că, în prezent, România are 1200 de paturi la ATI, dar acest număr poate fi crescut.

Până acum avem 1200 de paturi. Acest număr poate fi crescut. Spitalele de urgenţă care nu sunt spitale COVID s-au angajat să aibă un număr de paturi de Terapie Intensivă, spitalul Malaxa va avea aceste paturi. Există unităţi mobile ATI care sunt operaţionale, avem în plan, săptămâna următoare, să suplimentăm partea modulară şi partea mobilă. La ultima şedinţă de guvern a fost aprobat un memorandum pentru ca spitalele de o anumită categorie să poată crea module fixe lângă spital, aşa cum s-a făcut la Braşov, la spitalul Elias, sau unităţi mobile amplasate o perioadă şi apoi stocate în caz de nevoie, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Sistemul românesc face față tot mai greu pandemiei de coronavirus. Autoritățile române recomandă oamenilor respectarea măsurilor de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poartă mască.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!