Stațiunea Băile Herculane se modernizează

0

România este una dintre țările care se poate lăuda că atât munte, cât și ieșire la mare. Obiectivele turistice de pe meleagurile noastre sunt de o frumusețe ieșită din comun, însă nu sunt promovate așa cum ar trebui.

Stațiunea Băile Herculane a fost una dintre cele mai frumoase din Europa la momentul când a fost construită, însă în prezent a ajuns o ruină, lipsa de implicare și viziune a autorităților locale și centrale făcând ca regiunea să arate deplorabil.

Cu toate acestea, în ultima perioadă se vede o dorință de a moderniza stațiunea și de a-i aspectul strălucitor de altădată. Fondurile europene reprezintă modalitatea prin care întreaga regiune va cunoaște o dezvoltare și o modernizare amplă în anii care vor urma.

Lucrăm la Planul de Mobilitate Urbană și avem niște propuneri de proiecte pe care vrem să le încadrăm pe liniile de finanțare care vor fi pe următoarea axă 2021 – 2027. Și pe mobilitate urbană vrem să realizăm trasee de autobuze, piste de biciclete, inclusiv pe malul râului Cerna, vrem să achiziționăm autobuze electrice, stații de încărcare, stații de biciclete, park ride, depou, aliniamente de arbori și spații verzi. Toate acestea se regăsesc în Planul de Mobilitate Urbană, fără de care nu putem depune astfel de proiecte. Este aproape finalizat, urmând a fi supus aprobării în Consiliul Local. (…) Am identificat și linia de finanțare, ar fi Programul Operațional Regional – Promovarea Mobilității Urbane Multimodale Sustenabile. Rămâne însă de văzut cum vom și încadra aceste proiecte, în momentul în care se va da drumul la finanțare, a declarat primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău, pentru expressdebanat.ro.

 

 

 

 

 

 

 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!