Război total între Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea

0

Scandal total în PSD. Viitorul Congres, care va stabili conducerea partidului, se apropie cu pași repezi. Liviu Dragnea are o tentativă disperată, din pușcărie, prin care încearcă să își impună apropiații săi în fruntea social-democraților.

Fostul lider PSD a atacat-o în termeni foarte duri pe Viorica Dăncilă, despre care a afirmat că ea a avut inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministru.

Ce m-a deranjat foarte mult: doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația, una-două nu-l voi grația. Chiar eram foarte nervos și voiam să îi spun: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că n-o să mă grațiezi pentru că eu nu o să scriu o cerere de grațiere pentru că eu sunt aici nevinovat.

Despre amnistie și grațire: prima discuție cu doamna Dăncilă am avut-o în februarie 2018 pe Valea Prahovei, eram acolo cu familiile, tocmai se însera, era zăpadă, și mi-a zis: domnule președinte, să ieșim afară să vă zic ceva. Mi-a zis că e hotărâtă să dea amnistie. Am zis bine. Ea a zis că vrea să dea acea ordonanță de amnistie. I-am zis: Viorica, sunt deciziile tale, dar reține că eu nu-ți cer, nu fac presiuni, deci nu se poate vorbi despre presiune. Peste câteva luni venea și îmi spunea: nu mai vreau să dau amnistie, peste alte câteva luni venea și spunea: vreau să dau amnistie, a declarat Liviu Dragnea într-un interviu pentru Realitatea Plus.

Replica Vioricăi Dăncilă nu a întârziat să apară. Fostul premier al României a susținut că Liviu Dragnea a presat-o, tot timpul, să dea ordonanța pe amnistie și grațiere.

Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!

Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară.

Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.

Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Lupta pentru putere în Partidul Social Democrat devine tot mai ascuțită pe zi ce trece, mai ales că în toamna vor fi atât alegeri locale cât și parlamentare.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!