Nicușor Dan este peste Gabriela Firea în sondaje

0

Nicușor Dan are motive de bucurie, după ce un sundaj comandat de PNL arată că este în fața Gabrielei Firea cu 9 procente. Potrivit datelor, candidatul opoziției ar obține 54,4% din voturi, iar actualul primar al Capitalei ar lua 45,6%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP și a pus următoarea întrebare: „Dacă pentru funcția de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidați – Gabriela Firea, susținută de PSD, Pro România și ALDE, respectiv Nicușor Dan, susținut de PNL, USR-PLUS și PMP – cu care dintre ei ați vota?”

Totodată, 56,1% dintre cei intervievați au răspuns că direcția în care se îndreaptă Capitala este una greșită și numai 40,3% au răspuns că lucrurile merg spre bine. 67,3% dintre cei care au răspuns la întrebări au susținut că știu deja cu cine vor vota la alegerile locale.

Conform datelor furnizate de sondaj, cele mai mari probleme ale bucureștenilor sunt aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Partidului Național Liberal.

Datele au fost culese în perioada 20 – 26 iunie 2020.

Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului − multistadial stratificat fiind de 1120 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului – demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație și sector) pentru populația neinstituționalizată cu vârsta de 18 ani și peste, cu domiciliul permanent sau flotant în municipiul București.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!