PSD nu voia să crească pensiile cu 40%

0

Florin Cîțu a susținut o conferință de presă în care a anunțat că ministrul Finanțelor din 2019, Eugen Teodorovici, îi scria Vioricăi Dăncilă unde îi sugera faptul că nu poate crește pensiile românilor cu 40%.

Am cu mine documentul pe care l-au aprobat în Guvern anul trecut, o notă de informare, prin care Guvernul PSD recunoştea că nu poate să crească pensiile decât eşalonat. Se propunea în Guvern o reeşalonare a pensiilor, pentru că nu îşi permiteau să facă o creştere cu 40 la sută, a declarat Florin Cîţu.

Actualul ministru al Finanțelor a mărturisit că o creștere cu 40% a pensiilor este imposibilă în acest moment. Pandemia de coronavirus a lăsat urme adânci în economie.

Vă spun că discuţiile cu instituţiile internaţionale care ne monitorizează, cu Comisia Europeană au fost dure de fiecare dată. Nimeni nu înţelege cum poţi să-ţi arunci ţara şi finanţele în aer într-o situaţie limită. Când am venit anul trecut la guvernare erau facturi neplătite de trei sau patru ani de zile. Erau trei miliarde de lei stoc pentru concediile medicale neplătite. Erau patru miliarde de lei la PNDL, era un miliard de lei la Start Up Nation. Toate acele facturi le-am plătit noi. Şi-au dat seama că nu au bani, pentru că aveau acele facturi neplătite şi au venit cu această notă de informare în Guvern. Prezint astăzi acest document. Este momentul ca românii să ştie că socialiştii i-au minţit şi niciodată nu au avut de gând să crească pensiile cu suma pe care o spuneau, a afirmat ministrul Finanţelor.

Potrivit documentului prezentat de Florin Cîțu și semnat de Eugen Teodorovici în toamna anului 2019, „delegaţia României a menţionat că, dacă pentru anul 2020 există posibilitatea stabilirii unei ţinte pentru deficitul bugetar, în condiţiile creşterii punctului de pensie cu 40%, pe seama reducerii drastice a investiţilor publice, în anul 2021 este puţin probabil să se respecte limita de 3% din BIP, corelat cu calendarul privind creşterea pensiilor propus prin Legea 217/ 2019”.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!