Noul an școlar va aduce o serie de schimbări din cauza coronavirusului

0

Noul an școlar. Pandemia de coronavirus a schimbat mersul normal al lucrurilor. După cum se știe școala a fost întreruptă, iar cursurile s-au mutat în mediul online.

Noul an școlar va începe la data programată, însă nu va mai fi cea fost. O parte dintre elevi vor învăța acasă, online, în timp ce alții se vor deplasa la unitățile de învățământ.

Suntem pregătiți să asigurăm reluarea anului școlar indiferent de situația epidemiologică, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Autoritățile centrale analizează toate scenariile posibile pentru a asigura sănătatea copiilor și a profesorilor. Astfel, la nivelul Guvernului a fost constituit un comitet interministerial, coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, pentru a decide modul concret în care se va deschide școala.

Scenariul cel mai probabil a fi un  sistem hibrid, în care, prin rotație, unii elevi vor merge fizic în clase, iar alții vor face cursuri online, a declarat, pe 22 iulie, ministrul Educației, Monica Anisie.

O decizie în acest sens va fi luată în perioada următoare, în funcție de cum evoluează criza provocată de coronavirus.

În momentul de față, România are aproximativ 50.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Autorităţile recomandă oamenilor să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!