Ministrul Sănătății: Peste 4.000 de cazuri, formele mai ușoare vor fi tratate acasă

0

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că România poate susține doar 4.000 de cazuri de infecții cu coronavirus, iar dacă se depășește acest număr cei cu simtome ușoare vor fi tratați acasă.

Putem trata în spitale peste 4.000 de pacienți. Peste 4.000 de cazuri, formele mai ușoare vor fi tratate acasă. Prioritar este să fim cu un pas înaintea bolii.

Sper să avem încă o mie de ventilatoare, de săptămâna viitoare.Astăzi avem o veste bună, a ajuns primul transfer din Turcia, materialele vor fi rapid distribuite către spitale.

Nu este o boală foarte complicată, dar necesită foarte multe resurse logistice, foarte multe medicamente și materiale sanitare.

În București avem în jur de 1.700 de paturi libere.

Fiecare responsabil din spitale este obligat să achiziționeze cât mai multe medicamente.

Se încearcă (exportul), le mulțumim colegilor de la poliție și Poliția de Frontieră. Avem o piață rarefiată și am stopat aceasta speculă prin ordinul de ministru. Sunt semnalate zilnic tentative.

Scenariul este greu de anticipat, autoritățile au luat măsuri foarte stricte, este contraproductiv acest influx de călători din Europa care se întoarce. Este din ce în ce mai greu să călătorești in momentul de față, sunt măsuri foarte bune, luate din timp.

Din cele 277 de cazuri, multe sunt cazuri de import și mulți sunt contacți imediați ai cazurilor de import.

Este foarte important să analizăm evoluţia în zilele care urmează, ca să facem o predicţie în acest sens. Sunt măsuri pre-spital, toate aceste măsuri de limitare socială, pentru a reduce numărul de îmbolnăviri şi, în paralel, întărim spitalele pentru a creşte capacitatea de primiri pentru pacienţii cu COVID-19.

Toți acești pacienți sunt deja strânși într-o bază de date prospectivă, sunt trecute (alte afectiuni) este important să știm toate datele medicale și să știm ce tratament primesc. În Timișoara este un anumit tratament, în București sunt două scheme. Specialiștii vorbesc pentru a uniformiza aceste practici.

Toate vârstele sunt afectate, nu este cineva la adăpost de acest virus. S-a întâmplat și în Europa, și în China. Toate vârstele sunt afectate de COVID-19.

Toți cei care sunt simptomatici (trebuie să poarte mască), dar trebuie să evităm circulația. Se vor da dispoziții suplimentare în zilele care urmează dar nu vreau să intru în detalii. Măștile cu trei pliuri trebuie schimbate odată la câteva ore.

E o luptă contracronometru, în fiecare zi se identifică hoteluri suplimentare. După ce se închid, vor funcționa ca spații de carantină. Nu sunt rechiziționate, a spus ministrul Sănătății în exclusivitate la Digi24.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!