Ministrul de Interne al Austriei ne sfidează și acasă la noi

0

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a fost în România și încă o dată ne-a sfidat în față. Acesta a afirmat că nu poate spune când va intra țara noastră în spațiul Schengen, fiindcă actualele granițe ale Uniunii Europene nu funcționează și este nevoie de un nou proiect.

Ne preocupă foare tare migrația ilegală, prinderea călăuzelor. Împreună cu Poliția Română am destructurat o grupare de traficanți de migranți, condusă de un cetățean român. Împreună trebuie să facem presiuni la Comisia Europeană ca să ne ajute să avem frontiere externe mai sigure. Un alt punct important e proiectul pilot lansat de România cu Comisia Europeană.

Repet mesajul de ce nu am putut vota în 8 decembrie pentru aderarea României în Spațiul Schengen, avem un sistem care nu funcționează. Există controale și la granița Germaniei cu Austria, Franța face la fel cu Germania. Aceasta e dovada că sistemul nu funcționează și interesul bilateral e să vedem că acest sistem începe să funcționeze, cu frontiere externe funcționale. Suntem parteneri apropiați care lucrează împreună pentru a atinge aceste obiective. Primii pași i-am reușit, mai avem multe de făcut împreună. Vă spun foarte deschis, din partea mea, nu pot să vă ofer azi o dată. În primul rând vreau să obținem împreună rezultate. Nu pot să vă vorbesc despre o dată, suntem încă departe de acel moment ca să susținem că sistemul e funcțional. Chiar mă lupt pentru un sistem mai bun. În Austria am avut peste 110.000 solicitanți de azil, sunt cele mai multe solicitări de azil pe cap de locuitor din toată Europa. Așadar, sistemul nu funcționează Nu lupt împotriva României sau a domnului Bode, ci lucrăm împreună ca să obținem îmbunătățirea sistemului, a declarat ministrul austriac la venirea la sediul Ministerului de Interne, potrivit digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!