Andrei Pleșu, uimit de ÎPS Teodosie

0

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este un personaj controversat. Scriitorul Andrei Pleșu a scris într-un text pe Facebook că este uimit de faptul că nimeni nu reușește să-l sancționeze pe acesta indiferent de prostiile pe care le scoate pe gură.

„Sunt uimit, de mai multă vreme, de comportamentul public al ÎPS Teodosie de la Constanţa. Vorbeşte şi acţionează cu o siguranţă de sine, cu o radicalitate care nu au nimic de a face cu smerenia, cu slujirea, cu iubirea aproapelui. Iubirea şi slujirea de sine prevalează. Are mereu dreptate, face fişe de cadre „adversarilor” (cu neveste prost alese), evacuează, nemilos, cel puţin jumătate din lumea creştină („Au catolicii Sfînta Lumină? N-au!”)”, a scris Andrei Pleșu pe Facebook.

„Un adevărat apostol al neamului, un Sfînt Pavel (redevenit Saul din Tars…), un subofiţer încruntat, îndrăgostit soldăţeşte de Putin, o versiune virilă a viguroasei doamne Şoşoacă. OK, se mai întîmplă! Dar ce mă tulbură e transferul, în lumea Bisericii, al conceptului „parlamentar” de imunitate. Orice ar face şi orice ar spune, ÎPS Teodosie nu poate fi amendat instituţional de nimeni şi de nimic”, a continuat scriitorul.

„E mai liber şi mai „legitim” decît toată „breasla”, decît Patriarhia, decît întregul Sinod, decît toată comunitatea ierarhilor cuviincioşi. E, s-ar zice, o versiune a lui Goliat, dar un Goliat victorios împotriva lui David, altfel decît în naraţiunea biblică… Bravo lui! Vai nouă!”, a mai scris Pleșu.

Foto: digi24.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!