FRF a suspendat toate competițiile sportive

0

Federația Română de Fotbal (FRF) a luat o măsură drastică de frica coronavirusului. Liderii fotbalului din România au decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, din cauza temerii legate de coronavirus. Hotărârea va rămâne în vigoare până când se vor redeschide școlile din țară.

Având în vedere hotărârea de a închide instituțiile de învățământ preuniversitar între 11 și 22 martie, Federația Română de Fotbal a decis suspendarea tuturor competițiilor de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor, se arată în comunicatul postat pe site-ul instituției.

Toate partidele de fotbal din campionatele naționale se vor juca fără spectatori până la finalul lunii martie. În aceeași situație se află și baschetul, iar competițiile de scrimă au fost anulate.

Măsuri drastice luate de autoritățile române

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis suspendarea cursurilor de miercuri, 11 martie, pentru o perioadă de o săptămână. Măsura va fi prelungită sau nu în funcție de cum evoluează criza provocată de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a explicat decizia Guvernului de a opri cursurile școlare.

Avem informații că mulți cetățeni români care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiei și-au făcut bagajele și au pornit spre România. Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală.

Persoanele care declară în fals vor suporta consecințele penale. Noi putem consulta datele obținute cu cele deținute de poliția italiană, mai ales în cazul celor despre care considerăm că nu au fost total cinstiți (…) Aici nu este 100%! Sunt unii care nu vor să spună că vin din Italia, alții care folosesc rute ocolitoare. Practic, va trebui să ne concentrăm eforturile pe mașinile personale pentru că aici va fi creșterea foarte mare de sosiri.

Noi încercăm să ținem fenomenul sub control prin toate mijloacele. Față de alte țări, progresia la noi nu este atît de crescută. Am văzut în alte țări faptul că de la un număr mic s-a ajuns foarte rapid la un număr mare de cetățeni infectați, a spus Ludovic Orban.

 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!