Nelu Tătaru crede că situația pandemică se va agrava

0

O prognoză INSP susține că în septembrie am putea avea 2.800 de persoane infectate cu coronavirus pe zi, dacă se menține trendul ascendent actual. Ba mai mult, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este de părere că situația poate fi și mai gravă, iar rezolvarea este în mâinile oamenilor.

Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat, a spus Nelu Tătaru.

Demnitarul consideră că vidul legislativ, creat după contestarea măsurilor de carantină și izolare la Curtea Constituțională a României, se vede astăzi, însă doar împreună putem trece peste criză.

Pandemia nu se tranșează în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate.

Haideți să lăsăm momentul politic, să-l trecem pe un moment medical pe care încă nu l-am terminat. Să ne gândim la un moment economic și după aia să-l facem și politic, a adăugat Nelu Tătaru.

Până în acest moment, în România au fost depistate peste 65.000 de persoane infectate cu coronavirus. Autorităţile îndeamnă populația să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!