Florin Cîțu a anunțat că PSD avea în Guvern două bugete, unul era pentru baronii locali

0

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat într-o conferință de presă că dezastrul după PSD este mai mare decât și-a închipuit. Acesta a dezvăluit cum România a fost condusă după două bugete, unul care nu a fost asumat nici de premier, nici de fostul ministru de Finante, și alt buget prin care se dădeau bani către baronii locali. Cîțu a anunțat că va sesiza organele de specialitate.

Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii trei ani de zile a fost premeditat. Pe de o parte, aveam indicii că-și dau tot felul de derogări de la legea responsabilității fiscale și așa mai departe, astăzi avem indiciul cum au fost folosiți banii în buget. Un lucru foarte grav este că în ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamentele economiei din România. A spus-o și guvernatorul BNR în prezentarea sa (…) că economia nu este sustenabilă.

Situatia reala din economie. Am avut o saptamana in care m am uitat care e situatia reala. Am avut discutii cu partenerii externi, cu Comisia Europeana. Ca o prima concluzie. Au fost depasite si cele mai pesimiste asteptari ale mele. Situatia reala nu era cunoscuta nici de partenerii internationali. Concluzia e ca Romania, in ultimii 3 ani de zile, economia Romaniei, de fapt, a fost condusa dupa două bugete. A fost un buget prezentat in Parlament, care nu a fost asumat nici de premier, nici de ministrul de Finante. Si a existat al doilea buget pentru finantarea baronilor locali. Metoda a fost folosita de Al Capone, buget pentru fisc si pentru el.

Eu sunt mai nou in politica. Apar doua intrebari. Ce facem cu acest jaf si cu impartire? Cei care au impartit acest jaf trebuie sa plateasca sau sa platesca doar cei care au beneficiat de jaf. O sa sesizez organele de specialitate, a declarat Ministrul de Finante.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!