Ministrul Educației va face controale în școlile din țară

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că săptămâna viitoare va începe o serie de controale inopinante în școlile din toată țara. Doamna Anisie a declarat că în minister este un adevărat haos și lucrurile trebuie puse la punct.

Aș putea să spun că am găsit ca un fel de haos, pentru că nefiind un ministru la Educație atât de mult timp toată lumea avea câte o nevoie pe care trebuia să o satisfacem în regim de urgență. Vreau să merg în școli fără să anunț în vreun fel prezența mea acolo, pentru că nu sunt persoana căreia să-i placă festivismul.

Să învățăm să gândim, nu să reproducem. Asta a fost întotdeauna deviza mea, pentru că, fiind vorba de limba română, toată lumea se gândește că trebuie să învățăm pe de rost niște comentarii. Nu. Pentru că noi trebuie să le construim copiilor niște competențe. ori aceste competențe nu se pot dezvolta punându-l să memoreze niște comentarii ale altora. Măcar atât să faci tu ca profesor, să începi să îl lași și pe el să aibă o părere personală. Știu ceea ce spuneți dumneavoastră, există încă profesori care dictează copiilor ceea ce trebuie să învețe. Nu aceasta este soluția. O să încerc să dezvolt în cadrul Ministerului Educației întâlniri cu profesorii la firul ierbii. Îmi propun să merg și să discut cu profesorii, având alături și specialiști din domeniul științelor educației, a declarat Monica Anisie pentru știrile ProTV.

 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!