Criza economică se face simțită. Peste un milion de contracte de muncă, suspendate

0

Ministerul Economiei a anunțat că situația României nu este roză deloc. Conform statisticilor acestora, 1.013.522 de contracte individuale de muncă au fost suspendate de la intrarea în vigoare a stării de urgenţă până în prezent.

Dintre acestea, 311.445 de contracte de muncă suspendate erau din industria prelucrătoare, 194.236 de contracte erau din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 119.836 proveneau din industria hotelurilor şi restaurantelor, arată comunicatul citat de Agerpres.

Alte 200.927 de contracte individuale de muncă au încetat, de la instituirea stării de urgenţă şi până miercuri, astfel: 38.481 de contracte în domeniul comerţului cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 34.510 în industria prelucrătoare, iar 26.221 de contracte de muncă în domeniul construcţiilor.

Criza economică provocată de pandemia de coronavirus își face simțită prezența, iar autoritățile au anunțat că vor veni vremuri grele din punct de vedere financiar.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat ce trebuie să facă românii dacă băncile refuză să le amâne ratele.

Asa cum am promis, urmarim implementarea normelor MFP. In cazul in care ati fost refuzati de o institutie financiar -bancara:

Formularul pentru sesizări legate de amânarea ratelor la credite acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare este disponibil pe site-ul: https://aici.gov.ro

Sesizările vor fi analizate de către conducerea MFP cu celeritate, astfel încât să identificăm instituțiile care nu respectă prevederile OUG 37 și normele de aplicare.

Platforma https://aici.gov.ro are ca scop facilitarea accesului cetățeanului la serviciile publice prin eliminarea timpului de deplasarea până la instituție, a contactului fizic direct cu personalul instituției și prin reducerea timpului de răspuns.

@Autoritatea pentru Digitalizarea României va inrola, etapizat, toate instituțiile publice din Români în platforma https://aici.gov.ro, a scris pe pagina de Facebok a lui Florin Cîțu.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!