Nelu Tătaru a anunțat că nu vor fi relaxate măsurile

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că nu se pune problema relaxării condițiilor de carantină în perioada Paștelui, mai ales că vârful în România este așteptat spre finalul lunii aprilie.

Șeful de la Sănătate crede că starea de urgenţă se va mai relaxa după 16 mai, când se va mai și încălzi.

Suntem într-un stadiu în care avem şi transmitere comunitară, suntem într-un stadiu în care mai aşteptăm compatrioţi de-ai noştri să se întoarcă. Gândiţi-vă că avem încă nişte precauţii pe care trebuie să le menţinem. Nu vorbim de relaxare, nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei, sperăm să fie în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20-21 aprilie şi după a doua jumătate a lunii mai – 1 iunie să vorbim de o relaxare.

Până atunci ţine doar de noi în ce măsură ţinem aceste precauţii şi dacă vom avea un vârf mai ascuţit care să forţeze, printr-un număr de cazuri mari şi grave, structura spitalicească şi atunci vom avea un moment în care poate va trepida terapia intensivă. Gândiţi-vă că în acest moment avem o creştere uşoară a numărului de cazuri, avem 182 de decese, dar din păcate, trebuie să ne uităm că aceste decese au şi comorbidităţi. Trebuie să avem grijă de cei cu comorbidităţi, de cei peste 65 de ani, a spus Nelu Tătaru.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat statele lumii să nu relaxeze condițiile stării de urgență, fiindcă pericolul nu a trecut.

Unul dintre cele mai importante lucruri este de a nu renunţa prea devreme la aplicarea măsurilor pentru a nu avea o recidivă.

Este ca şi cum ai fi tu însuţi bolnav, dacă te dai jos din pat prea devreme şi începi să alergi prea devreme, rişti ca boala să recidiveze şi să ai complicații, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, citat de Reuters.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!