Bugetarii intra în șomaj tehnic. Ludovic Orban cere solidaritate

0

Criza economică provocată de pandemia de coronavirus lasă urme în România. Guvernul a decis ca bugetarii din instituțiile administrației centrale și locale se vor împărți și vor lucra jumatate din lună pentru 75% din salariul de bază.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că trebuie să existe solidaritate și lumea să înțeleagă că este o situație specială.

Vă solicit să analizați proiectul de OUG inițiat de doamna Violeta Alexandru. Cred că solidaritatea trebuie să se manifeste în astfel de situații. Toți trebuie să preluăm din greutatea crizei provocate de această epidemie.

Sunt peste 1,5 milioane de angajați din mediul privat, la care adăugăm PFA-urile sau alte forme de activitate. Nu putem să lăsăm numai pe umerii lor suportarea acestei crize.

Am hotărât să găsim o soluție ca și în sectorul public să existe o preluare a acestei greutăți.

Angajații vor fi împărțiți jumate, astfel încât să se asigure funcționalitatea instituțiilor. Jumătate dintre angajați lucrează 15 zile și restul de 15 zile rămân într-o formă echivalentă șomajului tehnic. Practic perioada de 15 zile echivalează cu perioada de izolare. Putem și să diminuăm răspândirea virusului.
Și noi cei din sectorul public să preluăm o parte din povara care ne-a fost pusă pe umeri din cauza acestei epidemii. Să găsiți o formă și pentru șefime, a transmis Ludovic Orban, în debutul ședinței de guvern.
Prevederile șomajului tehnic nu se vor aplica însă personalului medical, polițiștilor, jandarmilor, profesorilor și personalului din Ministerul Muncii.
Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!