Cea mai bună bere artizanală poartă numele unui cățel

0

Dragostea pentru animale și spiritul antreprenorial merg mână în mână în unele situații. Așa este și cazul unui fost fotbalist din Târgu Mureș, pe nume Călin Ignat. Băiatul a visat să devină sportiv profesionist și a și încercat, însă o accidentare urâtă i-a schimbat cursul vieții. Și se pare că în bine.

După ce s-a lăsat de fotbal, Călin a mers, la un moment dat, într-un bar unde a gustat bere artizanala și a fost plăcut impresionat de gustul unic al acestei băuturi alcoolice.

Prietenul meu cel mai bun, nașul meu acum, m-a invitat într-un pub cu peste 200 de feluri de bere. A fost prima seară când am băut o bere adevărată. Mi-a deschis o ușiță către incredibila lume a berii artizanale. Am început să beau foarte multă bere artizanală și am ajuns la 4.000 de feluri băute. Căutând despre fabrici de bere, am dat peste un site unde puteai să-ți cumperi ingredientele și să-ți faci berea acasă. M-a costat 80 de lei, a povestit Călin Ignat pentru libertatea.ro.

După câteva încercări nereușite, tânărul a reușit să creeze acasă prima sa bere artizanala, iar toți prietenii săi au fost încântați de noua băutură alcoolică. Ba mai mult, au apărut și cereri pentru berea creată de el. Astfel că avea nevoie de un nume, un brand care să fie simplu și să prindă la public.

Aveam nevoie de un nume. Ceva ce să reprezinte pasiunea mea, ceva ce atunci când pronunţi să te ducă cu gândul la ceva personal pentru mine. Mergeam cu Noah (n.r. căţelul familiei, un Golden Retriever) la mama să facem bere… mereu amândoi. Şi l-am strigat: „Hai să mergem că avem de făcut bere, Noah!”. Şi atunci am zis… asta e: Bere Noah! Nu voiam să pun un nume care să sune pompos, voiam ceva personal. Să fie parte din mine. La fel cum e pasiunea berii, a explicat tânărul antreprenor, pentru Mediafax.ro.

Cățelul familiei i-a schimbat viața în bine și nu numai că l-a ajutat cu numele pentru berea să artizanala, dar l-a și ajutat să aibă o relație cu cea care i-a devenit ulterior soție.

Când mi-am cunoscut actuala soție aveam o viață mai de fotbalist și nu eram pregătit să am carieră stabilă. Mi-era frică de stabilitate. La un moment dat, am găsit periuța ei de dinți la mine în baie. A fost momentul când mi-am dat seama că lucrurile devin serioase.

I-am spus: „Uite, vreau să ne despărțim. Nu sunt pregătit de ceva serios!”. OK!, nicio problemă. Dacă asta îți dorești. S-a aplecat să-l pupe pe Noah și mi-a zis doar: „Ai grijă de el, fă-l să fie fericit”. A coborât pe scări.

A fost pentru prima dată în doi ani când Noah a început să mă muște de pantaloni, să sară pe mine, să dea cu lăbuțele, să facă precum un lup! M-am panicat, am ieșit pe scara blocului, am chemat-o înapoi pe Alina și când s-a întors, Noah nu a mai făcut nimic. Și uite cum luna asta facem zece ani de căsnicie și avem doi copii”, a dezvăluit Călin Ignat pentru libertatea.ro.

Tânărul antreprenor și-a luat licența de bere artizanală când cățelul a împlinit 10 ani. Din păcate, Noah nu mai este printre noi, el decedând între timp, dar a avut o viață frumoasă și fericită alături de stăpânii lui.

În prezent, Călin Ignat are o mică fabrică de bere artizanală, care produce 10.000 de litri pe lună. Mai are două persoane care îl ajută și a ajuns la o cifră de afaceri cu cinci zerouri în euro.

În amintirea cățelului său a scos berea „Angels have tails”, în traducere liberă „Îngeriiau coadă”, care se vinde foarte bine și este produsă o singură dată pe an în februarie. Trebuie precizat că toate sortimentele de bere artizanală produse de Călin au pe ele etichete cu Noah și fiecare imagine spune o poveste.

Foto: zi-de-zi.ro, libertatea.ro și mediafax.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!