Marius Budăi nu știe ce să facă cu pensiile speciale

0

Guvernul României încearcă să scape de responsabilitatea pensiilor speciale. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că acestea vor fi recalculate și nicidecum tăiate. Practic, praf în ochi, însă important este că se dă senzația că se lucrează la inechităţile din sistemul public de pensii.

Spus aşa, tăiate, e aşa… prea direct. Vor fi recalculate acele pensii care depăşesc cuantumul veniturilor încasate în timpul activităţii. Absolut toate. Cu precizarea clară că nu se va atinge nimeni de partea de contributivitate, a declarat, miercuri seară, la România Tv, Marius Budăi.

Așadar, pensiile speciale vor fi recalculate luând în calcul 80% din venitul brut al pensionarului, însă cu condiţia ca acesta să nu fie mai mare decât venitul net pe care îl primea atunci când lucra. Modalitatea de calcul este o enigmă totală.

„Nu aceea e problema, problema este să avem, în final, un proiect de lege care să fie agreat cu Comisia Europeană şi să fie publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să-l putem pune în vigoare”, a adăugat Budăi.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!