Câți bani câștigă o însoțitoare de zbor de la Wizz Air?

0

Tot mai multe persoane vor să lucreze pentru companiile aeronautice precum Wizz Air. Fetele visează să devină însoțitoare de bord, fiind atrase de ținuta impecabilă dar și de salariu.

Compania Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, oferă o serie de facilități angajaților săi. Training-ul este gratuit și pregătirea și obținerea licenței de zbor este plătită de companie, însă ești obligat să rămâi cel puțin 12 luni la Wizz Air.

Salariul este un competitiv, iar programul de lucru este flexibil. Siguranța este cel mai important lucru în acest domeniu, iar compania are cea mai nouă flotă de avioane din România.

Ce salariu oferă Wizz Air?

Conform datelor de la sfârșitul anului 2019, salariul la Wizz Air de început este de 300 de euro. Nu se plătesc orele de zbor, diurna este de 40 euro /ziua de zbor. La Wizz Air, stewardesele primesc 10% comision din ce reușesc să vândă în timpul zborului, din produsele prezentate în catalogul companiei.

În timpul traning-ului însoțitoarea de zbor nu este plătită, dar semnează contractul de muncă înainte de a-și obține licența de zbor. În total, o însoțitoare de zbor câștigă circa 1.000 euro/lună, dacă se pun la socoteală diurna și comisionul. Totodată, compania oferă asigurare medicală și de viață, bilete la prețuri preferențiale, uniformă gratuită și concediu de odihnă. Salariul se modifică în funcție de cum se avansează în grad.

Angajaților companiei li se reînnoiește, în mod gratuit, în fiecare an licența de zbor. Cele mai mari vânzări de la bord sunt recompensate cu zile libere și bonusuri.

Actualii însoțitori de bord ajung să câștige circa 1.200 euro. Cele mai bune luni de zbor, în care se zboară mai multe zile pe lună și comisioanele de vânzări sunt mai generoase, sunt cele de vară (iulie-august) și decembrie.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!