Bucureștiul va fi făcut praf în cazul unui cutremur mare

0

România a fost zguduită, joi dimineața, de un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter. Acesta a fost cel mai mare seism din țara noastră, din ultimii doi ani. Bucureștiul a trepidat pentru câteva secunde, iar oamenii și-au adus aminte de devastatorul eveniment din 1977.

Din păcate, multe blocuri din Capitală arată jalnic și sunt în paragină, iar un cutremur mai mare va fi catastrofal. Potrivit datelor oficiale de la Primăria Bucureștiului, nu mai puțin de 363 de clădiri sunt aflate în „clasa 1 de risc seismic”, iar alte 373 se găsesc în „clasa 2”.

În scenariul de cutremur pe timp de noapte (ora 21), peste 450.000 locuitori se pot afla în clădiri care pot depăşi gradul 3 de avariere (în clădiri construite până în 1977). Dintre aceştia, pot fi consideraţi (în funcţie de caracteristicile clădirii) captivi în clădiri un total de cca. 95.000 persoane, dintre care cca. 54% în clădiri înalte, se pot produce peste 6.500 pierderi de vieţi şi peste 16.000 răniţi grav, cca. 10.500 spitalizaţi şi cca. 13.000 răniţi uşor, concentraţi în clădirile înalte realizate până în 1977, conform unui Plan de analiză și acoperire a riscurilor al Municipiului București.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!