Bogdan Aurescu crede că Olanda nu va bloca România

0

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a venit cu vești îmbucurătoare privind aderarea României la spațiul Schengen. Acesta consideră că Țările de Jos (Olanda) nu au luat o decizie radicală privind situația țări noastre.

Nu cred că în momentul acesta vorbim despre o tragere de timp în sensul blocării României. Cred că în acest moment Olanda nu a luat încă o decizie şi cred că există în continuare spaţiul pentru demersuri politice, diplomatice, tehnice, despre ale căror rezultat o să putem discuta ceva mai târziu. (…) Sunt convins că partea olandeză evaluează absolut toate opţiunile şi variantele. Aşa cum şi noi facem evaluările noastre şi facem tot felul de calcule, ipoteze pe care le luăm în considerare. (…) Ceea ce contează şi este important de obţinut este aderarea României la Spaţiul Schengen, a afirmat Bogdan Aurescu, la Digi 24.

Demnitarul a mărturisit că se poartă tot felul de negocieri politice și este încrezător că rezultatul va fi unul pozitiv pentru România.

Sunt reuniuni ale formatului Justiţie şi Afaceri Interne şi anul viitor. Există şi posibilitatea unor reuniuni convocate în mod excepţional. Până la urmă decizia în sine se poate lua şi în alte formate dacă există deja, să spunem, un traseu deja convenit. (…) Noi lucrăm în logica obţinerii unui rezultat cât mai curând. Că este la JAI-ul din decembrie sau la alt moment, important este ca rezultatul să se producă cât mai repede cu putinţă, a explicat Aurescu, potrivit sursei citată mai sus.

Foto: caleaeuropeana.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!