România susține poziția UE la conferința pentru schimbările climatice

0

România participă în aceste zile la conferinţa anuală a ONU privind schimbările climatice, cunoscută și sub numele de COP 27. Țara noastră susține politica Uniunii Europene de neutralitate climatică până în anul 2050.

E bine de știut faptul că statele membre ale UE nu negociază singure la aceste evenimente globale. Atingerea țintelor, chiar dacă sunt stabilite și la nivel național, nu se pot realiza individual. România va susține poziția UE. Și țin să vă reamintesc că UE este liderul global al ambițiilor și în acest moment arată calea pentru reducerea impactului schimbărilor climatice. Totodată, arată modalitățile practice prin care putem să reducem emisiile de carbon și emisiile de gaze cu efect de seră, care generează aceste probleme de mediu.

Suntem (Europa – n.red.) purtătorul de drapel în această luptă împotriva schimbărilor climatice și așteptările Uniunii Europene și ale statelor membre sunt ca și ceilalți lideri mondiali să se alăture acestor demersuri și să considere vitală realizarea țintelor pe care le stabilim împreună la COP 27, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, la Digi24.

La această conferință se încearcă găsirea de soluții pentru o tranziție către o energie verde și pentru a rezolva daunele realizate de către schimbările climatice.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!