Alocațiile pentru copii nu vor fi dublate

0

Premierul Ludovic Orban a anunțat că alocațiile pentru copii nu vor fi dublate de la 1 august. Deși legea spune că alocațiile trebuie mărite, de luna viitoare, șeful Executivului a anunțat că nu sunt bani pentru acest lucru.

Criza economică provocata de pandemia de coronavirus a lăsat bugetul statului gol. Parlamentul a votat dublarea alocației copiilor. Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României (CCR), însă apelul său a fost respins.

Vom gasi o solutie impreuna cu Ministerul Muncii, cu Ministerul de Finanțe, analizam variantele pe care le avem la dispozitie, dar vom adopta o solutie care sa duca la cresterea alocatiilor, dar nu la dublarea imediata pentru ca nu avem resursele financiare necesare dublarii acum a alocatiilor. Obiectivul nostru este ca in maximum doua saptamani sa adoptam aceasta solutie, a declarat Ludovic Orban.

Partidul Social Democrat a anunțat că va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul Ludovic Orban nu va dubla alocațiile așa cum prevede legea.

Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!