Guvernul a stabilit noi reguli pentru izolare și carantină

0

Guvernul României a adoptat în ședință legea care stabilește noile definiții pentru „carantină” și „izolare” conform cerințelor Curții Constituționale a României (CCR).

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că noile reglementări sunt conforme cu cerințele CCR, realizate după regulamentul internațional sanitar și nu mai pot fi contestate.

Carantina persoanelor are acum o definiție care este asemănătoare cu regulamentul internațional sanitar. Ea reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase, constând în separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen, de alte persoane, în spații special desemnate de autorități, la domiciliu sau în locația declarată de către persoana carantinată.

„Termenul de „izolare” reprezintă o măsură care constă în separarea fizică a persoanelor bolnave cu o boală infecto-contagioasă sau a persoanelor purtătoare ale unui agent patogen în vederea monitorizării stării de sănătate, aplicării unui tratament, în scopul vindecătorii și reducerii gradului de contagiozitate. Aici se vorbește în mod deosebit de internarea pacientului, de internarea pacientului la spital, într-o unitate care aparține spitalului, unde lucrează personaul spitalului (…) sau, în cazul în care condițiile permit, izolarea să aibă loc la domiciliu. Acest lucru este o excepție, în cazul în care capacitatea spitalului integral este depășită, a declarat Raed Arafat.
În România, în ultima perioadă s-a constatat o creștere a numărului de infectării cu coronavirus. Autorităţile recomandă populației să respecte regulile de distanțahttps://agentul.ro/re socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.
Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!