Viorica Dăncilă a dat ordin să nu fie votată Laura Codruța Kovesi

0

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, încă o dată, că nu o susține pe Laura Codruța Kovesi să devină procuror-șef european. Dăncilă a spus că țara noastră va vota împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi în această funcție.

Am spus și repet acest lucru. Nu susținem un mandat pentru Laura Codruța Kovesi. Nu susținem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească, atunci când există suspiciuni asupra unui om, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să lămurească aceste lucruri și pe urmă să ocupe această funcție. Îmi mențin poziția pe care am avut-o. Am văzut că o anumită persoană a venit în spațiul public cu această informație care nu îi face cinste. Mai mult, este o persoană care a numit-o pe Kovesi și acum îi acuză pe alții de ceea ce a făcut domnia sa. Neg categoric acest lucru. Eu nu fac astfel de târguri, de trocuri politice. Nu s-a pus problema unei asemenea înțelegeri, singurele mele negocieri sunt în favoarea României. Cei care fac astfel de acuzații, pentru buna informare din spațiul public, trebuie să vii și cu dovezi în acest sens dacă vrei să fii o persoană respectată, a declarat Viorica Dăncilă.

Deputatul USR Claudiu Năsui o critică pe Viorica Dăncilă după ce a declarat că nu o susține pe Laura Codruța Kovesi, însă o promovează pe Rovana Plumb, cea care a fost salvată în Parlament pe o anchetă de corupție.

Guvernul României va vota împotriva numirii doamnei Kovesi la șefia parchetului european.

Va fi pentru prima dată când funcționează parchetul european, iar România, prin doamna Kovesi, ar fi avut o șansă istorică în a forma instituția.

Din păcate pentru doamna Kovesi, propriul ei stat nu o susține. Genul de oameni susținuți de doamna Dăncilă sunt mai degrabă Rovana Plumb (protejată de parlament contra corupției).

De ce nu o vrea guvernul pe doamna Kovesi la șefia unei instituții europene? Din aceleași motive pentru care a și dat-o afară de la DNA. Pentru că îi investiga pentru furturile masive și pentru că le destructura mafiile. Se tem că își va face treaba.

Dacă ar fi trebuit făcute propuneri de către statele membre, cu siguranță statul român ar fi propus o „Dăncilă”, adică o persoană complet loaială partidului, chiar dacă nu înțelege mare lucru din ce se întâmplă în jurul ei.

Cum a ajuns doamna Kovesi să aibă o șansă să conducă pentru prima dată o mare instituție europeană? A fost selectată pe primul loc de o comisiei de mari juriști europeni care au întocmit o listă scurtă cu 3 nume. Unul francez, unul german, dar cel mai surprinzător, unul român: doamna Kovesi.

Ceea ce ar fi trebuit să fie un motiv de mândrie pentru România a fost complet umbrit de faptul că guvernul corupt nu a susținut-o în niciun pas al procesului. Noroc cu parlamentul european că a susținut-o. Mai țineți minte scena cu doamna Grapini care încerca să numere greșit voturile.

Să sperăm că doamna Kovesi va trece de vot de data aceasta, în ciuda statului român, a scris pe Facebook Claudiu Năsui.

 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!