USR-PLUS nu mai vrea la guvernare

0

Scandal monstru în coaliția de guvernare, după ce premierul Florin Cîțu a încercat să pună pe ordinea de zi a Executivului programul de 50 de miliarde de lei „Anghel Saligny”. USR-PLUS nu a fost de acord cu acest lucru și a părăsit ședința de Guvern. Prim-ministrul a afirmat că lucrurile se vor liniști și proiectul va trece, mai ales că a respectat toate amendamentele partenerilor de la USR-PLUS.

Cel mai simplu ar fi ca toată lumea să respecte procedurile. Procedurile vor fi respectate. Niciodată nu va publica nimeni în Monitor un proiect care nu respectă toate procedurile legale. Am întrebat dacă procedurile legale au fost respecate, Secretariatul General a spus că da, atunci a fost pus pe ordinea de zi. Eu vă spun ce facem legal, nu vorbim pe vorbe. Am întrebat SG dacă procedurile legale de avizare au fost respectate și au fost respectate, a declarat premierul.

USR-PLUS a amenințat că pleacă de la guvernare dacă nu sunt respectați. Decizia are o oarecare logică după ce formațiunea politică a fost depășită în sondaje de AUR.

Acum două zile știam că au luat o decizie să nu iasă de la guvernare. (…) Să știți că asta cu amenințările vin și pleacă, acum două zile au spus că nu pleacă. Îi aștept pe colegii de la USR să facem reforme. (…)  Este vorba despre un proiect care dezvoltă România. Este un proiect care a preluat toate observațiile pe care le-au avut cei de la USR PLUS.  Nu s-a adoptat pentru că aveam un aviz de la Finanțe cu observații, a spus premierul.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!