Un nou drog face ravagii pe litoralul românesc

0

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) atrage atenția cu privire la apariţia unui nou tipar de consum de substanţe psihoactive în zona de sud a litoralului românesc, fiind vorba de „funny gas”. Acesta este un sedativ folosit în domeniul medical, în combinaţie cu alte substanţe, în special ca anestezic.

ANA a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că tinerii inhalează protoxid de azot din baloane umflate cu ajutorul unui dispozitiv.

Astfel, la petrecerile organizate de regulă pe plajă, adolescenţii şi tinerii inhalează protoxid de azot (N2O) din baloanele umflate cu ajutorul unui dispozitiv (sifon) ce are încorporat un cartuş care degajă în interiorul balonului substanţa mai sus menţionată. Protoxidul de azot (N2O) – gazul ilariant, cunoscut şi sub denumirea de „funny gas”, este un sedativ incolor şi inodor şi este folosit în domeniul medical, sub supraveghere medicală, în combinaţie cu alte substanţe, în special ca anestezic, dar şi în domeniul alimentar, la prepararea cremelor de tip frişcă (inhalarea acestei substanţe fiind strict interzisă), a anunţat Agenţia Naţională Antidrog.

Sursa citată atenționează că printre efectele negative ale acestei substanţe se află: încetinirea timpului de reacţie a corpului uman, transpiraţia excesivă, greaţă, vărsături, ameţeală, oboseală, halucinaţii, distorsiuni de sunet şi pierderi de memorie.

Foto: Digi24.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!