Ultimele studii arată că tratamentele homeopatice sunt ineficiente

0

Oamenii de știință au descoperit că tratamentele homeopatice sunt ineficiente. Conform ultimelor studii făcute de un grup de cercetători australieni s-a descoperit că tratamentele homeopatice sunt la fel de eficiente ca și medicamentele placebo.

Au fost făcute studii pentru 68 de afecțiuni și rezultatele au arătat un singur lucru, tratamentele homeopatice sunt apă de ploaie.

Exceptând efectul placebo, nu am descoperit dovezi care se demonstreze faptul că homeopatia poate trata vreo afecțiune. Am început această cercetare cu un grad ridicat de interes, ,dar am rămas dezamăgit de rezultatul studiului. Nu am găsit nimic convingător.

Pot să înțeleg de ce fondatorul homeopatiei, Samuel Hahnemann, era nemulțumit de practicile medicinei din secolele trecute, precum luarea de sânge, și încercarea lui de a găsi alternative mai convenabile. Dar cred că și el ar fi la fel de dezamăgit ca mine de cum a evoluat homeopatia, a declarat Paul Glasziou.

Tratamentele homeopatice sunt obținute din substanțe de origine minerală, animală și vegetală. Aceste medicamente nu sunt considerate toxice pentru organism.

Homeopatia stimulează sistemul de autovindecare cu ajutorul forței vitale venite din regnul animal, mineral și vegetal, conform celor care promovează acest tip de tratament.

Trebuie specificat că în homeopatie, substanțele sunt diluate de mii de ori în comparație cu un tratament obișnuit, astfel încât se pierd din proprietățile unui element.

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o pseudoștiință, formă a medicinei alternative, în care medicii tratează pacienții cu preparate foarte diluate care se crede că provocă oameniilor sănătoși simptome similare cu cele prezentate de către pacient. Comunitatea științifică din Marea Britanie consideră homeopatia la fel de eficace ca un placebo.

Au existat patru mari evaluări la scară largă a homeopatiei de către organisme naționale sau internaționale: Consiliul Național Australian pentru Sănătate și Cercetare Medicală; Comitetul științific și tehnic al Camerei Comunelor din Regatul Unit; Consiliul consultativ științific al Academiilor Europene și Biroul federal de sănătate din Elveția. Fiecare a concluzionat că homeopatia este ineficientă și a recomandat ca practica să nu mai primească finanțare.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!