Serviciile secrete din Rusia au atacat cibernetic România

0

Șeful centrului Cyberint din SRI, generalul Anton Rog a afirmat într-un podcast, pentru canalul StakeBorg de pe YouTube, că toate serviciile secrete din Rusia au atacat cibernetic România. Totul s-a întâmplat după declanșarea invaziei în Ucraina.

Toate cele 3 servicii de informații din Rusia, FSB, GRU și SVR, au atacat instituții importante din Guvernul României cu un malware complex de tip Advanced Persistent Threat (APT). E un malware care nu face zgomot, care rămâne foarte mult în rețele, care are niște metode extrem de inovative de a fura date și care stă acolo pentru foarte mult timp, a spus Anton Rog.

Acesta a afirmat că a fost o luptă în timp real între specialiștii ruși și cei români în domeniul cibernetic. Din fericire, la acest capitol țara noastră este între primele în lume. Trebuie precizat că FSB este serviciul de informații interne al Rusiei, SVR, cel de informații externe, iar GRU este serviciul de informații al armatei.

Până să înceapă războiul din Ucraina, erau două servicii care ne bâzâiau într-una – GRU cu APT28 și FSB, cu un malware mult mai complex. GRU e mai zgomotos, e de la armată. FSB e mai stilat și cu un malware mai complex. De când a început războiul, a venit și SVR, cu APT29. Advanced Persistent Threat este o grupare de criminalitate cibernetică finanțată și coordonată de un serviciu de informații, de statul respectiv. Noi îl numim în limbaj de lemn actor statal, a explicat generalul SRI.

Foto: Pexels.com

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!