O ursoaică și puiul ei au fost salvați dintr-o fosă septică

0

În Sinaia a avut loc o întâmplare neplăcută, însă cu un final fericit. O ursoaică a căzut cu tot cu puiul ei într-o fosă septică și cu greu au supraviețuit. Copilul ursoaicei a fost ținut de mama lui pe cap pentru a nu se îneca în dejecții.

Întâmplarea a avut loc la cota 1.400 și ia uimit pe pompierii care au venit să o salveze pe ursoaică și pe puiul ei. Micuțul animal era ținut pe capul mamei lui pentru a putea respira.

La locul indicat au fost alocate o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Odată ajunși la fața locului, pompierii au constatat ca este vorba despre un urs (femelă) căzut într-o fosă septică, acoperit aproape complet de materiile din aceasta, care își ținea pe creștet puiul, în încercarea de a-l salva. Animalul era agitat, a transmis ISU Prahova pe Facebook.

La eveniment a participat și Jandarmeria Montană, care a ajutat ca ursoaica și puiul ei să ajungă în sălbăticie teferi și nevătămați. Cele două animale au fost salvate din situația neplăcută și au fost eliberate în natură, oamenii din zonă primind un mesaj RO-ALERT.

Până la sosirea unui medic veterinar, pompierii au luat decizia de a coborî în fosă una dintre scările metalice din dotare, în încercarea de a determina animalele să o folosească pentru a ieși. Ceea ce au și reușit, mai întâi fiind evacuată ursoaica, ulterior și puiul, mai transmite ISU Prahova.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!