Senatul a votat legea izolării și carantinării

0

Parlamentul României a votat, în sfârșit, legea izolării și carantinării. După mai bine de o săptămână de negocieri, Senatul a adoptat legea, după mai multe amendamente și modificări.

Proiectul de lege va sta în Parlament 2 zile, pentru a putea fi atacat la Curtea Constituțională a României (CCR). Dacă acest lucru nu se va întâmpla, legea va merge spre promulgare la Klaus Iohannis și va intra în vigoare la 3 zile după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Singurii senatori care au votat împotriva legii izolării și carantinei au fost Călin Popescu Tăriceanu și Eugen Teodorovici.

Potrivit noii legi, ministrul Sănătăţii va fi obligat să creeze un corp al voluntarilor pentru situaţii de urgenţă la care statul să poată apela când e nevoie. Totodată, personalul medical detaşat va primi suplimentar 50% din salariu, o diurnă de 2%, cât şi cazarea şi transportul în localitatea unde a fost dispusă detaşarea. Mutarea nu poate depăşi 30 de zile.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a salutat votarea legii izolării și carantinării.

Încercările de a spune că tot ce se face în lupta cu acest virus este un abuz nejustificat, încercând să se lege acest aspect de o persoană sau două, reprezintă o încercare de dezinformare a populaţiei şi de a menţine în continuare un curent de opinie negativ faţă de orice acţiune luată la nivel de autorităţi.

Problema COVID-19 este una complexă, fiind necesară conlucrarea între noi toţi, de la autorităţi la fiecare individ. Importantă este informarea corectă şi ignorarea minciunilor şi a ştirilor ce nu pot fi confirmate din surse credibile, a scris pe Facebook Raed Arafat.

 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!