România își dezvoltă industria de apărare cu ajutorul Germaniei

0

Industria de armament a României este într-o continuă dezvoltare şi primeşte o puternică finanţare din partea Germaniei. Autoritățile de la București susțin că banii germanilor vin pentru a ajuta la suplimentarea de muniție a României și a bazelor NATO, ci nu pentru a finanța războiul din Ucraina.

În cursul anului 2022 au fost mai multe discuţii legate de investiţii comune în producţia de muniţii. Ce pot să spun este că cel puţin în acest moment nu avem un acord semnat sau o scrisoare de intenţie semnată cu vreuna dintre aceste ţări cu care am discutat. Pe de altă parte, România a alocat bani pentru producţia de muniţie, 10 milioane de euro, alocaţi din rectificarea bugetară din 2022 şi bugetul pe 2023, pentru modernizarea şi reluarea producţiei de muniţie de calibru greu.

Aş vrea să fac o clarificare despre producţia de muniţie pentru războiul din Ucraina. Vom produce această muniţie pentru acoperirea stocului necesar pentru Ministerul Apărării Naţionale şi pentru stocul sau deficitul de stoc pentru alte ţări NATO. Scopul nu este asigurarea acestei muniţii pentru războiul din Ucraina, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!