Rareș Bogdan a susținut că UE are o obligație față de Ucraina

0

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a vorbit despre obligația Uniunii Europene față de Ucraina. Acesta a mărturisit că liderii UE au o obligație morală față de această țară, după ce nu au luat nicio măsură în 2014 când Rusia a anexat Crimeea.

Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toți! Susținerea necondiționată a Armatei ucrainene este singura șansă de a evita o dramă și mai mare. Nu e cazul să ne întrebăm ce avem de câștigat, oameni buni! Se joacă securitatea UE aici, ucrainenii mor pe front să-și recupereze țara, dar și ca să apere Uniunea Europeană. Chiar dacă aceasta a greșit cumplit, după anexarea Crimeei!

Să facem puțină cronologie, ca să nu pierdem din vedere de ce este UE OBLIGATĂ să repare o eroare istorică ale cărei costuri le plătesc copiii ucraineni:

*februarie 2014: demis de parlament, Ianukovici fuge în Rusia, Putin vorbește de o lovitură de stat și face primele amenințări cu utilizarea forței ca ultimă soluție pentru a nu pierde Ucraina din sfera de influență.

*martie 2014: Putin anexează Crimeea și umple estul Ucrainei de vectori ai propagandei. Iar rebelii pro-ruși, înarmați de Putin, preiau administrativ Donețk.

*mai 2014: separatiștii proclamă independența regiunilor Luhansk și Donețk, după un referendum ilegal. Începe un proces intens de rusificare.

Acordurile de la Minsk au fost niște glume. Ales în 2019, Zelenski încearcă să discute cu rușii pentru a pune capăt războiului din Donbas, dar fără succes, prin urmare s-a orientat către NATO, singura șansă a Ucrainei. Dar Putin și-a văzut de drum, căci UE îi umplea mereu buzunarele, alimentând-i mașina de război. “Lumea bună” se prefăcea că Rusia e frecventabilă. A primit chiar șansa de a organiza CM de Fotbal. Și n-a fost boicotată! În Ucraina mor oameni nevinovați, iar UE le este datoare. Nu e limpede?, a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!