Rareș Bogdan: 14.000 de români au intrat în țară din Italia

0

Europarlamentarul Rareș Bogdan a fost invitat la fost sa emisiune „Jocuri de putere” de la Realitatea Plus moderată acum de bunul său prieten Oreste Teodorescu.

Rareș Bogdan a vorbit de criza provocată de coronavirus și posibilitatea ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate odată cu alegerile locale.

Vorbesc cu colegii mei care sunt la guvernare. Până acum, lucrurile au fost coordonate extrem de bine.

Avem o mare comunitate în italia. Situația poate deveni critică, 14.000 de români au intrat în țară. Trebuie să avem încredere în autorități, să nu le fentăm.

Am văzut multă retorică în ultimele zile, dar care este problema dacă, în ziua alegerilor locale, vom avea și anticipate? Alegerile trebuie organizate până în 21 iunie.

Deocamdată, putem gestiona această situație. Am încredere în toți cei aflați la vârful statului român.

Faptul că Raed Arafat, împreună cu colegii săi, au decis să suspende toate adunările publice, e bine, dar am văzut reacții negative, mai ales din zona celor din fotbal, a declarat Rareș Bogdan.

Statul român a anunțat că a luat o serie de măsuri drastice pentru a împiedica răspândirea virusului ucigaș din China, Covid-19. Raed Arafat a anunțat că evenimentele care care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise, începând de duminică.

În felul acesta, au fost stabilite şi criteriile pe baza cărora poate fi decisă suspendarea cursurilor, ca urmare a cazurilor de coronavirus. Stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie.

Începând de azi (duminică n.r.) se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricărei activități care presupune participarea a unui număr mai maree de 1.000 de persoane. Pentru activitățile cu un număr mai mic de 1.000 persoane, măsura va fi adoptată la nivel local pentru fiecare eveniment în parte pe baza unei analize a riscurilor și a tipului de activitate, cu avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publică. Aceste măsuri sunt prevăzute până la 31 martie, dar pot fi prelungite în funcție de evoluțiile la nivel european. Măsura vizează atât evenimentele publice cât și cele private desfășurate în interior și evenimentele în aer liber. E o măsură preventivă, dar necesară.

S-au aprobat procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz sau a mai multor cazuri de infecţie cu coronavirus. Această procedură a fost redactată de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi nu ia în considerare doar aspectele medicale. Poate la nivelul comitetului judeţean care decide în final la propunerea DSP şi a Inspectoratului Şcolar din judeţul respectiv poate să analizeze alte criterii decât cele medicale când ia această decizie: criterii sociale, discuţii cu părinţii s.a.m.d., a declarat Raed Arafat.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!