Raed Arafat roagă populația să respecte regulile pentru a nu reveni cu măsuri stricte

0

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că situația în România este îngrijorătoare, după ce s-a observat un trend crescător de noi cazuri de coronavirus. Ba mai mult, virusul este printre oameni și lumea nu mai respectă măsurile luate de autorități.

Aceste date ne spun că situaţia este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există şi transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot şi ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri, a spusRRaed Arafat la stiri.tvr.ro.

Șeful DSU a făcut încă un apel la populație să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască. Acesta a mărturisit că trebuie făcute astea pentru a nu revenii la starea de urgenţă.

Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricţii, este discutată în acest moment intenţia resticţionării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanţare şi de purtare a măştii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere, a adăugat Raed Arafat pentru sursa citată mai sus.

Raed Arafat a susținut că există o presiune imensă pe sistemul de sănătate, din cauza creșterilor de noi cazuri de coronavirus.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!