Primii români au fost vaccinați împotriva coronavirusului

0

România a început, ieri, campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Prima persoană vaccinată a fost o asistentă medicală, Mihaela Anghel, de la Institutul Clinic de Infecțioase „Matei Balș”. Toate statele din Uniunea Europeană au primit o primă tranșă, simbolică, în această perioadă. Din ianuarie România va primi aproximativ 150.000 de doze de vaccin anti-Covid-19 pe săptămână.

Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că se speră ca până în vara lui 2021 aproximativ 60-70 la sută din populație să fie vaccinată.

Dacă lucrurile decurg bine şi disponibilitatea vaccinurilor va fi aceea de care noi avem nevoie, ar trebui ca în primele şase luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60-70 la sută din populaţie, ceea ce reprezintă nivelul la care consecinţele pandemiei sunt mult diminuate şi putem pune punct acestui flagel, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Trebuie specificat că primii oameni vaccinați au fost acum 7 luni cu dozele de la Pfizer și nu au efecte adverse. Eficacitatea vaccinului este de 95 la sută.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!