Care este legătura dintre Moș Crăciun și Iisus Hristos?

0

Crăciunul este sărbătorit în fiecare an pe 25 decembrie. Sărbătoarea este celebrată de creștinii din întreaga lume care se bucură de venirea pentru prima dată pe pământ a Mântuitorului.

Iisus Hristos s-a născut, la Betleem, pe 25, nu se știe ziua exactă, însă s-a ales să fie decembrie pentru că atunci aveau loc sărbătorile păgâne. În noaptea când Iisus Hristos a venit pe lume, îngerii s-au arătat mai multor păstori și celor trei magi, prevestind nașterea copilului lui Dumnezeu.

Potrivit unei legende staulul unde au stat Iosif și Maria împreună cu Iisus aparține, de fapt, lui Moș Crăciun.

Se spune că Maica Domnului, atunci când i-a venit vremea să nască, a bătut mai întâi la poarta lui Moş Ajun. Acesta fiind un om sărac, a trimis-o la fratele său mai bogat, Moş Crăciun. Soția acestuia, Crăciunița a primit-o în iesle pe Fecioara Maria, care l-a născut pe Iisus, în fân, printre animale.

Sărbătoarea de Crăciun este una unde părinții, copiii și nepoții se adună la aceeași masă și se bucură de timpul petrecut împreună. Cu alte cuvinte, Crăciunul este momentul care unește familiile.

În această zi festivă bradul trebuie să fie împodobit, fiindcă sub el vor fi puse darurile de la Moș Crăciun. Colindătorii merg din casă în casă pentru a ura un an mai bun.

 

 

 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!