Premierul Florin Cîțu face un apel către populație

0

Premierul Florin Cîțu a explicat la finalul ședinței de guvern că România are cele mai relaxate măsuri de restricție din Europa. Acesta a ținut să sublinieze că nerespectarea regulilor nu va face altceva decât să prelungească pandemia de coronavirus.

În februarie, ianuarie, țin minte că tot primeam întrebări referitoare la diferența asta dintre România și Europa, pentru că în Europa erau măsuri tot mai restrictive și în România rămâneau relaxate. Și va spuneam că mă uit la mai mulți indicatori, la numărul persoanelor care ajung la ATI, care sună la 112 în legătură cu Covid, mă uităm la numărul de decese. Am zis de atunci că în acel moment nu se justifică nicio măsură. Din păcate, începând cu sfârșitul lunii februarie, a început să crească ușor numărul cazurilor Covid, a început să crească numărul persoanelor de la ATI, numărul deceselor, dar și al apelurilor la 112 legate de Covid. Având în vedere toți acești indicatori, am luat decizia de a avea consultări cu prefecții, cu asociația municipiilor și orașelor, cu consiliile județene, pentru a găsit soluții. Am vrut să discut cu ei pentru că sunt liderii locali, a declarat premierul.

Prim-ministrul României a făcut un apel la populaţie să aibă încă un pic de răbdare, fiindcă lucrurile vor reveni la normal în câteva săptămâni.

Aveam nevoie de aceste măsuri și am cerut soluții de la specialiști că să încetinim răspândirea virusului o perioada că să putem accelera campania de vaccinare. Sunt măsuri care ne ajută acum, pe termen scurt, luna această, luna viitoare, că să putem accelera campania de vaccinare. După aceea o să vedeți că lucrurile se vor schimbă. Încă sunt în vigoare regulile de anul trecut, telemunca e în vigoare și pentru cei din sectorul public și pentru cei din sectorul privat, la fel și decalarea programului de muncă, a mai precizat premierul.

Foto: Digi24

 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!