Premierul: cel mai probabil vom prelungi starea de alertă

0

Premierul României a anunțat că în România va fi prelungită starea de alertă cu încă 30 de zile. Măsura va fi luată în zilele următoare, după ce autoritățile au raportat tot mai multe cazuri de infectării cu coronavirus.

Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă, a anunțat premierul.

Ludovic Orban a declarat că nu vor fi impuse alte restricții față de cele existente acum. Totodată, liderul Guvernului îndeamnă populația să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunere niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea mătilor, nu afectează desfășurarea activităților economice, a precizat Ludovic Orban.

Potrivit premierului, mai sunt cereri pentru relaxarea anumitor restricții, însă o decizie cu privire la acestea va fi luată după mai multe analize.

România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese în vigoare starea de urgență. Pe 16 iunie starea de alertă a fost prelungită pentru prima dată cu 30 de zile, iar pe 16 iulie Executivul a decis, din nou, prelungirea stării de alertă. La finalul acestei săptămâni starea de alertă va expira.

În momentul de față, în România peste 60 de mii de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar dintre acestea peste 2.700 au murit.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!