Poliția din SUA folosește câini roboți

0

Filmele SF prind tot mai mult contur în realitate. Roboţii companiei Boston Dynamics sunt printre cei mai avansați din lume, iar modelul Spot, cei patrupezi, sunt deja în teste în cadrul Poliţiei de Stat din Massachusetts şi au fost deja folosiţi în două operaţiuni.

Roboţii sunt echipaţi cu camere care pot filma la 360 de grade şi mulţi senzori, și sunt folosiți în special pentru a verifica zone periculoase de la distanţă, fără a pune viaţa poliţiştilor în pericol. Nu se știe, încă, dacă robotii au fost autonomi sau controlați de la distanță.

Poliţia din Massachusetts este singura relaţie pe care o avem cu o entitate concentrată pe siguranţa publică. În următorii 5-10 ani sperăm să vedem forţele de ordine care folosesc robotul Spot pentru a avea o perspectivă mai bună asupra situaţiilor periculoase, precum inspectarea pachetelor suspicioase, sau detectarea gazelor toxice în situaţii de urgenţă. Trimiterea unui robot agil precum Spot în aceste operaţiuni poate evita situaţii care pot pune în pericol vieţile oamenilor şi oferi autorităţilor mai multe informaţii în cazul unei crize. Aceleaşi capabilităţi vor fi folosite şi de clienţii noştri din industriile de petrol, gaze naturale, furnizarea de curent electric, minerit şi dezasamblarea echipamentelor nucleare, care permit realizarea unor inspecţii critice de siguranţă fără a pune oameni în faţa unor riscuri.

Vrem să insistăm asupra faptului că licenţa noastră scrisă cu clienţii care folosesc Spot nu permite utilizarea lui în scopuri care ar putea răni sau intimida oameni, spun reprezentanții companiei.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!