O autostradă din Spania este construită din cenușă de hârtie în loc de ciment

0

Deși pare greu de crezut este adevărat. În Spania o autostradă va fi construită din cenușă de hârtie în loc de ciment. Firma care se ocupă de proiect a anunțat că este o nouă tehnologie și este la fel de rezistenta precum materialele convenționale.

O nouă porțiune de autostradă turnată la Font de la Figuera, lângă orașul spaniol Valencia, este construită cu cenușă de hârtie (deșeuri de hârtie și celuloză arse care nu mai pot fi reciclate), în loc de ciment. Potrivit managerului de proiect, cenușa de hârtie îndeplinește toate cerințele tehnice pentru construcția drumului, iar emisiile de carbon vor fi reduse drastic, informează Euronews.

În construcția de drumuri, avem nevoie de cele mai puternice materiale. Și pentru asta de obicei folosim ciment. Dar această cenușă de hârtie nu doar că arată precum cimentul, ci îndeplinește toate cerințele tehnice. În plus, este și mai ecologică.

Impactul potențial al proiectului este enorm. Am calculat că putem elimina 65-75% din emisiile de CO2 asociate. Și, la o scară mai largă, am putea economisi până la 18.000 de tone de ciment pe an, a declarat Juan Jose Cepria Pamplona, manager de proiect al companiei Acciona, care construiește autostrada, potrivit sursei citate mai sus.

Compania Acciona intenționează ca prin acest proiect să utilizeze 15% din deșeurile de hârtie care ajung în depozitele de gunoaie și să le transforme în materii prime secundare.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!