Noua tulpină a coronavirusului a ajuns și în România

0

Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia. România a ajuns la aproape 650.000 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Cu toate că țara noastră a început vaccinarea împotriva COVID-19 sunt multe persoane care sunt reticente și refuză imunizarea.

Destul de recent, medicii au descoperit că în Marea Britanie, virusul a suferit o mutație, care face ca acesta să se transmită mult mai ușor. Conform ultimelor informații, se pare că noua tulpină a ajuns și în România.

O persoană infectată cu noua tulpină de coronavirus ar fi fost depistată la Institutul Clinic de Infecțioase „Matei Balș”. În zilele următoare se va ști cu exactitate dacă este așa sau nu.

Într-adevăr, în laboratorul de genetică al institutului, două probe au avut rezultate la reacția de amplificare diferite față de cele pe care le știam pănă acum. Urmează ca în zilele următoare să se facă secvențierea și să vedem dacă într-adevăr se confirmă noua tulpină a virusului. 100% nu avem această certitudine, a declarat pentru Digi24 Cătălin Apostolescu.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!